کتابی که پیش رو دارید ویرایش دوم کتابی است با همین عنوان که در تابستان 1392 نگارش و راهی اینترنت شد.در ابتدا قصد بر نوشتن کتابی مجزا از کتاب اول بودولی با مورد توجه قرار گرفتن ویرایش اول تصمیم به بسط و گسترش همان نمودم .این کتاب که فقط در عنوان با ویرایش اول خود مشترک است به نوعی کتابی دیگر است با ساختاری تازه تر و با رعایت سلسله مراتبی که در منابع لاتین آموزش جاوا اسکریپت موجود است و به دلایل زیر تصمیم به انتشار آن گرفتم :
1.نبودن یک منبع جامه که بیشتر سرفصل های جاوا اسکریپت را شامل شود.
2.تعدد منابع فارسی که بدلیل نداشتن ساختار و سلسله مراتب مناسب بیشتر باعث سردرگمی خواننده می شود.
لاتین بودن منابع جامع موجود که برای کسانی که به این زبان تسلط ندارند فرایند یادگیری را سخت و کسل کننده می کند.
دانلود + توضیحات بیشتر در ادامه مطالب
یک نکته که در مورد این پست باید بگویم این است که کتاب حاضر حاصل تلاش اینجانب(نویسنده پست)می باشد که سه ماه را صرف نوشتن و گرداوری آن کردم وآن را دردوبخش آموزش و پروژه های جاوا اسکریپت تدوین نموده ام.و از شما درخواست دارم هر گونه پیشنهاد و انتقاد خود را در قالب نظرات همین پست ارائه دهید.
یکی از زبان های برنامه نویسی که در حال حاضر بسیار استفاده می شود ، زبان جاوااسکریپت است . این زبان در سال ۱۹۹۵ میلادی توسط فردی به نام برندان ایچ (Brendan Eich) طراحی و پیاده سازی شده است . ساختار کلی جاوااسکریپت شباهت بسیار زیادی به سی پلاس پلاس و جاوا دارد اما این شباهت بیشتر به این دلیل بوده است که یادگیری این زبان برای افرادی که در گذشته از آن دو زبان استفاده می کردند ، آسانتر است .
کاربرد اصلی جاوااسکریپت در طراحی و پیاده سازی سایت ها و صفحات HTML است و به کمک این زبان این امکان برای شما به وجود خواهد آمد که بتوانید به اجزای مختلف درون صفحات اینترنتی دست پیدا کنید و اگر نیاز داشتید بتوانید در آن ها تغییراتی مطابق میل خود ایجاد کنید .توضیحات بیشتر+دانلود در ادامه مطلب…
استفاده روز افزون از تکنولوژی هایی همچون Ajax و jQuery در طراحی صفحات وب که هسته اصلی آن ها را Javascript تشکیل می دهد به اهمیت یادگیری این زبان قدرتمند برای هرکس که دستی در طراحی وب دارد افزوده است
مشاهده سر فصل ها +دانلود در ادامه مطلب
جاوا اسکرپت یک زبان اسکرپت نویسی تحت وب است که برای افزایش پویایی صفحات HTML استفاده می شود. از این زبان می توان برای ارزیابی اعتبار فرمهای HTML قبل از ارسال به سرور، شناسایی مرورگر کاربران، ایجاد انواع منو ها و بسیاری کارهای دیگر استفاده کرد.
نکته : باید توجه داشت که جاوا اسکرپت یک زبان طرف کاربر (Client Side) است توسط کامپیوتر شخصی کاربر تفسیر می شود. کدهای مربوط به جاوا اسکرپت توسط کاربر نهایی قابل مشاهده هستند پس توصیه می شود از آن برای مقاصد مهم نظیر اتصال به دیتابیس استفاده نشود.
می توان کدهای جاوا اسکرپت را به صورت تعبیه شده در صفحات HTML استفاده کرد و یا کدهای جاوا اسکرپت را در یک فایل جداگانه با پسوند js. ذخیره کرد ولی در هر صورت یان فایلها هم باید توسط یک صفحه HTML فراخوانی شده و نتیجه آنها در صفحات HTML نمایان خواهد شد.
بهتر است قبل از شروع به یادگیری جاوا اسکرپت با HTML و CSS آشنایی داشته باشد تا بتوانید به خوبی از قابلیتهای جاوا اسکرپت استفاده کنید
برای آزمایش کردن اسکرپتهایی که می نویسید باید از مرورگری استفاده کنید که از جاوا اسکرپت پشتیبانی می کند. قابل ذکر است که تقریباً همه مرورگرهای جدید از جاوا اسکرپت پشتیبانی می کنند از جمله این مرورگرها می توان به اینترنت اکسپلورر (IE) که در ویندوز به صورت پیش فرض نصب می شود، فایر فوکس (Firefox) و اپرا (Opera) اشاره کرد.
به خاطر داشته باشید که نسخه های قبل از نسخه 4.0 اینترنت اکسپلورر و Netscape از جاوا اسکرپت پشتیبانی نمی کنند
به ادامه مطالب توجه کنید.....
صفحه قبل 1 صفحه بعد